Muzeul Satului - București

Muzeul Satului
- București -


          Diversitatea este copleșitoare, iar mirosul lemnului caselor bătrâne, acoperite cu paie, cu șindrilă sau cu țiglă, te trimit cu viteza gândului în vremurile în care prispele și curțile erau pline de viață. Dintr-un moment în altul te aștepți să apară carul cu boi în bătătură.


          Un loc superb, în care poți călători în timp dar la fel de bine pot spune că este un loc halucinant (cel puțin pentru mine). De ce halucinant? Pentru că în momentul în care ajungi aici conștientizezi (fără a mai avea nevoie de un alt termen de comparație) cât de adâncă este prăpastia dintre măiestria, talentul și armonia poporului român și ceea ce găsești în momentul în care te întorci în realitatea cotidiană. Oare unde a dispărut acest popor? Oare unde sunt urmașii lor? Chiar au dispărut cu toții?
P.S. Pozatul sau filmările nu vor putea niciodată transmite acel sentiment complex pe care îl trăiești la Muzeul Satului. Biletul costă 6 lei! Așadar mergeți și convingeți-vă!


Un comentariu:

  1. Buna!

    Imi place foarte mult fotografia cu fereastra albastra de la Jurilovca. As vrea sa o postez pe pagina de facebook. Am acordul dumneavoastra? Astept un raspuns. Multumesc. Roxana

    RăspundețiȘtergere